Fryslân op syn lekkerst

In ons beeldmerk staat de letter P centraal. “De P staat niet alleen voor Posthuma maar ook voor Puur. Van de Pure grondstoffen die we gebruiken om ons brood en banket te bakken. En puur betekent ook écht puur: wat er niet in hoeft stoppen we er niet in. Zo bakken we producten van topkwaliteit, daar zijn we goed in, dat zit in onze genen”. Aldus Nyncke die als derde generatie het bakkersbedrijf Puur Posthuma runt. “Het symboliseert zo goed waar wij voor staan. Naast pure grondstoffen staat de P natuurlijk ook voor onze Producten van topkwaliteit die verkrijgbaar zijn in onze Prettige winkels, waar we al onze lekkernijen met Plezier voor alle klanten mooi presenteren. De P staat in het logo centraal in een boterham want broodbakken is onze Passie. De tekst ‘Fryslân op syn lekkerst’ wijst op de schat aan familierecepten van de Friese specialiteiten die van mijn pake naar mijn heit naar mij zijn doorgegeven".

Image

Oranjekoek

Er gaat geen feest voorbij zonder oranjekoek. Ook dit recept is een familiegeheim van Puur Posthuma. De lekkere vulling van roomboter amandelspijs is samen met de kruidige koek met sinaasappelsnippers
een unieke combinatie. Vroeger werd vaak crème gebruikt maar tegenwoordig is de oranjekoek ook lekker met slagroom te verkrijgen.


Bestel oranjekoek

Keallepoat

Deze koek dankt zijn naam aan de vorm. Het lijkt namelijk op een kalverpoot. De smaak heeft wat weg van taaitaai. Ook in deze koek zit anijs verwerkt en is erg lekker bij een kop thee of koffie of zo als tussendoortje. Nu voordelig te proeven in de actietas.


Bestel een Keallepoat
Image
Image

Slachtedykje

Dit broodje is ontwikkeld in simmer2000, toen de eerste editie van de Slachte-marathon werd gehouden op de 42 km lange Slachtedyk waar ook Wommels aan gelegen is. Het is een suikerbroodje met suikerstukjes, nootjes en witte chocolade die het puim symboliseren waar de dyk van gebouwd is. De slinger bovenop het broodje verwijst naar de kronkelende loop van de dijk. Het broodje is dagelijks in de winkels van Puur Posthuma te vinden.


Bestel het Slachtedykje

Friese Kruidkoek


Deze kruidkoek is volgens de traditie met kandijsuiker en gember gebakken. De grondstoffen worden gemengd en gekookt. Dan wordt de bloem toegevoegd. In grote koekbakken wordt het deeg gebakken en later in repen gesneden. Natuurlijk lekker bij de koffie of thee, maar ook een heerlijke smaakmaker in stoofpotjes.


Bestel de Friese kruidkoek
Image
Image

Roggebrood

Sün fan Fryske grün, daar kan geen superfood tegenop. Een ware specialiteit gebakken door de bakkers van Posthuma. 24 uur worden de roggekorrels geweekt in water. Het mengsel wordt aan de kook gebracht en in grote bakken gedaan. Dan wordt het in de oven 12 uur lang gebakken bij lage temperatuur waardoor een specifieke zachte en licht zoete smaak ontstaat. Het lange roggebrood wordt in stukken gesneden en verpakt in een folie. Dan gaat het nog weer de oven in zodat het langer houdbaar wordt. Een puur natuurlijke conservering dus.


Bestel roggebrood

Dumkes

Ook dit knapperige koekje dankt zijn naam aan zijn vorm die op een duim lijkt. Gevuld met nootjes en met een heerlijke anijssmaak is deze Friese traktatie niet weg te denken bij koffie of thee.


Bestel Dumkes
Image
Image

Suikerbrood

Deze klassieker behoeft eigenlijk geen toelichting meer. Het heerlijke smeuïge broodje dat gebakken wordt met echte roomboter, suiker en kaneel volgens authentiek familierecept. Probeer het ook eens als dessert met een bolletje kaneelijs, of als tosti met plakjes appel ertussen.


Bestel het Suikerbrood