Al meer dan 50 jaar brood uit Wommels


In Arum waar de geschiedenis in 1935 eigenlijk is begonnen zag Andries Posthuma geen toekomst, door de komst van een "centrale bakkerij". Pake ging opzoek naar een groter bedrijf met betere ontplooiingsmogelijkheden voor hem en zijn gezin. Op 25 Maart 1957 kocht pake op 54-jarige leeftijd, de bakkerij aan de Keatsebaan in Wommels.

In 1964 namen de zonen Reinder en Harm de zaak over. 's Nachts werd het brood gebakken in een oven gestookt met turven en briketten. Wanneer het bakken gedaan was, gingen de broers met de bakfiets langs de deuren om de bakkerswaren te verkopen. Al snel volgde in 1965 de eerste auto .Zuster Anneke bracht de lekkernijen aan de man in de winkel, waar later de bakkersvrouwen Rigt en Aukje het overnamen.

In de loop der jaren is er veel veranderd. In 1973 werd voor het eerst de bakkerij met winkel geheel verbouwd, waarna nog vele verbouwingen hebben plaatsgevonden. Na de opheffing  van de SRV-wagens, werd er gekozen voor een filiaal. In 1997 vond de uitbreiding plaats aan de Appelmarkt te Bolsward. In 2004 volgde een tweede filiaal aan het St.Antoniusplein te Sneek. Posthuma zag een mooie aanvulling in Scharnegoutum. En heeft in Februari 2015 een 4-de winkel gerealiseerd.

Na meer dan  60 jaar, is het nu kleindochter Nyncke die samen met haar 34 medewerkers, met nog steeds dezelfde passie en vakmanschap de inwoners van Wommels en ver daarbuiten bediend.